1 av 3
Lars-Patrik Tjärkat tog initiativet till att samla mat till aktivisterna i Kallak när han själv inte kunde demonstrera på plats i Kallak.Foto:Privat.
2 av 3
Ulf Nårsa Foto: Lars Ola Marakatt
3 av 3
Mat på väg till Kallak Foto:Lars Ola Marakatt
Kallak

Samlade in mat till aktivisterna

1:30 min

I och med att han inte kunde vara med på plats i Kallak och demonstrera mot gruvplanerna där så kom han på idén att istället samla mat till aktivisterna.

Sagt och gjort Lars Patrik Tjärkat hörde med vänner på Facebook och bad om hjälp. Igår kväll anlände lasten med mat till Kallak.

I bakluckan på Ulf Nårsas bil kom maten, 10 kilo ris, 20 kilo makaroner, 12 burkar vita bönor 12 burkar ravioli och ketchup och kryddor bland annat. Före detta sametingsledamoten Ulf Nårsa fraktade maten från Piteå till Kallak igår och han tycker intitiativet är toppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista