Rönnbäcken Fotograf:Marie Persson
Storuman

Ägarbolaget till nickelfyndigheten i Rönnbäcken bötfällt

Ägarbolaget till nickelfyndigheten i Rönnbäck IGE Resourses får böta för affären med en guldgruva i Ghana. Oslobörsen, där bolaget är noterat, har beslutat att bolaget ska betala 865 200 norska kronor motsvarande932 365 svenska för att man inte informerat aktieägarna om ghanaaffären.

Bolaget använde pengar som ursprungligen var tänkt till det fortsatta arbetet med Rönnbäcksgruvan i förskott till affären i Afrika. Böterna beror inte på affären i sig utan för att IGE inte följt börsens regler om att informera marknaden. Affären var stor och det var fel att behålla den som insiderinformation, konstaterar Oslobörsens styrelse, de rapporterar P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista