NRK gör sydsamiskt TV-barnprogram

Till Hösten spelar NRK in ett ny sydsamiskt barn-TV-program som ska börjas sändas under våren. Det är ett program som handlar om karaktärerna Laara och Leisa.

- Det är roligt att kunna bidra till att stärka det sydsamiska språket och göra det känt, säger Björn Tore Hallem som står för regin.

Trots att all dialog i serien ska föregå på samiska så kommer det inte att vara svårt att förstå den då den är handlingsbaserad.

Programmet kommer att handla om åttaårige Laara som tillsammans med sin mor, lillasyster och familjens get flyttat till en ny plats.

I grannhuset bor Leisa, och med henne upplever de en mängd äventyr och Laara upptäcker att det inte är så farligt att flytta, som han tidigare tyckt.

Laara spelas av Piere Åhren. Leisa spelas av Hilma Dunfjeld Mölnvik från Snåsa.Laaras mor spelas av Marja Lisa Thomasson och Leisas far spelas av Björn Roger Nordfjell. Det rapportrar Trönder Avisa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".