Polislarm om rädda bärplockare

En samling myggrädda bärplockare utanför Ånge blev ett polisärende på måndagskvällen. Polisen fick ett larm vid 20-tiden om att det stod ett par bilar och cirka tio personer längs E 14. Eftersom personerna var maskerade ryckte två polispatruller från Sundsvall ut.

Men när väl polisen lokaliserat och stoppat bilarna fanns det en naturlig förklaring till maskeringen. I bilarna fanns ett antal bärplockare som hade täckt sina ansikten för att skydda sig mot mygg.

-Det fanns ingen anledning att misstro dem även om vi inte har så mycket mygg nu. Det är inte ovanligt att bärplockare maskerar sig så för att slippa mygg, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Sundsvall/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista