Gállok/Kallak

Norrbottens landshövding: "Kallak är ett tråkigt exempel på hur samverkan inte ska gå till"

1:28 min

I dag träffade Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg Jokkmokks kommunledning och representanter från samebyarna samt företrädare för Jokkmokk Iron Mines AB i Jokkmokk. Anledningen är regeringsuppdraget som Länsstyrelsen fått för att vägleda samverkan mellan gruv- och rennäring. 

Norrbottens länsstyrelse har fått i uppdrag av regeringen i samband med Sveriges mineralstrategi att få till en bättre samverkan mellan de olika intressenterna och parterna för att Sveriges naturtillgångar ska kunna nyttjas på ett långsiktigt sätt. 

Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg säger att det som hänt i Kallak är ett tråkigt exempel på hur samverkan inte ska gå till. 

- Jag är i första hand här för att informera mig om läget, säger Sven-Erik Österberg.

Resultat av arbetet ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 31 mars 2015.

 

 

 

Anna-Karin Niia SVT Sápmi

Micke Nyberg SVT Nordnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista