Liselott Wajstedt. Foto: SVT
Sápmi

Resan mot Kautokeino hotas gå via rätten

Sametinget hotar nu med rättsliga åtgärder om Wajstedt inte återbetalar det projektbidrag på 150 000 kronor, som hon fått till att göra filmen Resan till Kautokeino.

Sedan tidigare har Sametingets kulturnämnd krävt tillbaka pengarna, bland annat eftersom man anser att projektet ändrats för mycket. Det anser dock inte Wajstedt som därmed inte heller återbetalat.

I ett brev kräver nu Sametinget en återbetalning senast 31 oktober - och om det inte görs så överväger sametinget att vidta rättsliga åtgärder.

Wajstedt säger sig nyligen fått efterfrågan av när filmen kan visas i Paris, samt även på nationell nivå som exempelvis i konsthallen i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".