Peter Örn. Foto: Scanpix

Peter Örn kraftsamlar för Norrbotten

Peter Örn, tidigare generalsekreterare för Röda korset och vd för Sveriges Radio, kommer att ta över som projektledare för landstingets utvecklingsprojekt Kraftsamling för Norrbotten.

Beskedet kommer att offentliggöras vid en presskonferens i Kiruna senare idag.

Redan i våras stod det klart att den nuvarande projektledaren Ingela Lekfalk, som också kandiderar till posten som nytt landstingsråd för Socialdemokraterna efter Britt Westerlund, skulle lämna sitt uppdrag på landstingets regionala enhet.

Anledningen till att hon valde att kliva av är att hon vill utveckla sitt eget företagande.

Sedan dess har det spekulerats i vem som ska ta över uppdraget att leda landstingets utvecklingsprojekt Kraftsamling, med målet att vi ska bli fler som väljer att leva i Norrbotten.

Men nu kan P4 Norrbotten avslöja vem som tar över efter Ingela Lekfalk.

Enligt säkra källor kommer Peter Örn att i eftermiddag presenteras som ny projektledare för Kraftsamling.

Bakom sig har han en lång erfarenhet av olika ledande uppdrag - bland annat som förbundsordförande för Liberal ungdom, generalsekreterare för Röda korset och vd för Sveriges Radio.

Vi har försökt att nå Peter Örn för en kommentar, men utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista