Pontus Suorra under helgens tävling i Arctic cat cup i Östersund. Foto: Roger Strandberg
Staare/ Östersund

Pontus Suorra: "Det har inte gått så bra, men det har varit lärorikt"

Pontus Suorra som tävlade i helgens skotercross-tävling, Arctic cat cup i Östersund, är nöjd med sin insats trots att det inte gick så bra för honom i tävlingen. 

Det var först två kvalomgångar i Pro Open-klassen, som han tävlar i, där de 34 bästa gick vidare. Pontus Suorra hade lite problem med starterna under loppen och menar att det är svårt att placera sig i toppen då starterna är halva racet. 

– I första heatet kom jag iväg dåligt i starten. Skotern fick för lite bränsle, jag var tvungen att ställa om variatorerna efteråt. Jag lyckades trots det köra upp mig till en åttonde plats, men kraschade sedan och var siste man i mål, säger Pontus Suorra.

I andra heatet kom han på en 12:e plats och tog sig därför vidare till semifinal. Därefter var det  två semifinalheat med 16 startande i varje omgång, varav de åtta bästa från varje heat gick vidare till final.

– Jag kom in på en 12-plats i semifinalen och tog mig alltså inte vidare till final. Det var inte alls bra kört, men nu vet jag i alla fall hur jag ligger till i jämförelse med andra förare, det är bra. Jag är ändå nöjd med helgen, det har varit lärorikt, säger Pontus Suorra.

Vinnaren i Pro Open klassen blev Adam Renheim från Lima MS, som även var förra årets vinnare. På andra och tredje plats kom Johan Dahlgren, Team Walles MK samt Kristoffer Holm, Nordreisa MK. 

Man tävlar i två olika klasser i skotercross, dels Pro Stock som är en standardklass där man i princip kör med skotern direkt från fabrik utan ändringar. Den andra klassen, Pro Open, som Pontus Suorra tävlar i, är en trimmad klass där man får göra mer modifikationer på skotern. Det är den tuffaste klassen där man använder trimmade maskiner.

Nästa tävling för Pontus Suorra är en SM-deltävling som går i Söderhamn 1 februari.

– Det är bara att ställa in skotern nu och träna starter och körning. Det som gäller är bara att köra, köra och köra, säger han.

 

Marie-Louise Niia
marie-louise.niia@svt.se

Oddasat.se

Han ser fram emot att möta eliten i Europas största skotertävling

Pontus Suorra Foto: Mikaela Hedberg

24-årige Pontus Suorra från Gällivare kör sin andra säsong skotercross. I dag kör han Arctic Cat Cup i Östersund, Europas största skotertävling. Han ser tävlingen som en värdemätare, och ser fram emot att möta eliten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista