Foto: Hasse Holmberg/TT

Allt bättre vård för äldre

Äldre anser att de får allt bättre vård. Det visar rapporten "Öppna jämförelser 2013 - Vården och omsorgen om äldre", som publiceras av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Socialstyrelsen.

-Allt är inte bra men det pågår ett stort förbättringsarbete i hela landet. Det är därför viktigt att resultaten analyseras noggrant så att det kan leda till en ännu bättre vård och omsorg för de äldre, säger Håkan Sörman, vd på SKL i ett pressmeddelande.

Bland det som lyfts fram i rapporten är bättre betyg till äldreomsorgen jämfört med förra året och att fler åtgärder tas för att förebygga fall med äldre som bor på särskilt boende.(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista