Stockholm

Sverige kan bli större turistland

Sverige kan bli en ännu större turistdestination än i dag. Det tror Visit Sweden, som marknadsför Sverige utomlands och som i målgruppsanalyser undersökt potentialen för fler Sverigeturister.

28 miljoner européer och amerikaner planerar att resa hit de närmaste tre åren, bedömer Visit Sweden.

Under 2012 kom 16 miljoner besökare till Sverige och intäkterna från de internationella turisterna har ökat med 162 procent sedan år 2000.

De utländska resenärerna lockas framför allt av det stora utbudet av upplevelse, den orörda naturen och svenskars gästvänlighet, enligt Visit Sweden.

Tyskarna söker sig hit för att uppleva den orörda och öppna naturen medan norrmän, finländare och amerikaner uppskattar livsstil, restauranger och kultur i storstäderna.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista