Ruoŧŧa / Sverige

Stjärnor samarbetar igen när succéserie fortsätter

Nu får succéserien en uppföljning – på måndag börjar den andra säsongen av Sápmi Sessions.

Lisa Marie Kristensen, som ligger bakom programmet, vet vad hon vill uppnå med serien.

– Det finns så mycket bra musik här, så mycket bra folk som gör så mycket bra grejer, som sällan syns på andra ställen. Så vi vill lyfta det finaste vi har från Sápmi, säger hon.

Sápmi sessions första säsong från 2011 vann både Ikarospriset för bästa musikprogram och det samiska journalistpriset. Programmet, där en svensk och en samisk artist möts för att under tidspress göra en låt tillsammans får nu en andra säsong, med artister som Loreen, Mari Boine, Slincraze och Linnea Henriksson.

Under ett års tid har Lisa Marie Kristensen jobbat med programmet och förväntningarna är höga - inte minst från seriens skapare själva.

– Vi ska ju alltid utmana oss själva och försöka göra det ännu bättre. Vi har kämpat på i snart ett år och jag hoppas att det syns, säger Kristensen. Det känns väldigt roligt att vi äntligen får visa det här till folk, så jag ser sjukt mycket fram mot det. Jag hoppas att folk gillar det. Det är klart, det är läskigt också, men det känns väldigt bra.

Första avsnittet sänds i SVT2 kl. 22:15 på måndag.

Olle Kejonen
olle.kejonen@sverigesradio.se

Säsong 2

  • 20 januari: Loreen möter Ingá-Máret Gaup Juuso
  • 27 januari: Aki & King Fari Band möter Maxida Märak
  • 3 februari: Ane Brun möter Mari Boine
  • 24 februari: Deportees möter Niillas Holmberg
  • 3 mars: Mohammed Ali (prod. Mack Beats) möter Slincraze
  • 10 mars: Linnea Henriksson möter Syskonen Rundberg
  • 17 mars: Jonathan Johansson möter Roger Ludvigsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: