1 av 2
Kaj Tony i filmen Hejdå Halleluja Foto: Privat/Ann Holmgren
2 av 2
Ann Holmgren. Foto: Privat.
Rádio Sápmi

I Hejdå, Halleluja skildras sjukdom och gudstro

Ann Holmgren: "Jag hoppas att det ska få en att både tänka och känna"
5:42 min

För ungefär åtta år sedan började hon filma sin svårt sjuka pappa. Förra veckan hade Ann Holmgren, som har rötterna i Idivuoma, premiär med sin film Hejdå, Halleluja på Tromsö Internationella filmfestival. "Det har varit viktigt för mig att de som ser filmen ska få se familjen som den är och uppleva det som de går igenom", säger Ann Holmgren.

Filmen berättar om Kaj Tony som har muskeldystrofi, hans fru Noomi Holmgren är anhörigvårdare och också med i filmen. Tittarna kommer nära familjen och Noomi säger att många anhörigvårdare som har samma situation som deras familj har i filmen.

- Min gudstro har burit mig hela vägen och att hur hopplöst det än är så finns det en som kan hjälpa,  säger Noomi Holmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".