Margaretha Winberg. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio
Valet

Margareta Winberg gör comeback i politiken

En rutinerad parlamentariker gör comeback inom politiken. Förra ministern och ambassadören Margareta Winberg blir förstanamn på listan till landstingsvalet för Socialdemokraterna i Östersund.

Margareta Winberg säger till Länstidningen att en stor inspiratör för hennes beslut att återvända till politiken är Hillary Clinton.

På frågan om hon i och med listplaceringen kan tänka sig att bli landstingsråd eller regionråd svarar Margareta Winberg, som en sann diplomat, att:

– Vi har en valberedning som ska sätta ihop ett lag som ska vinna valet, och jag vill vara en i det laget. Vad det sedan blir, får de som sätter pusslet bestämma.

P4 Jämtland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".