Boden

22-åringen döms till 14 års fängelse

Domen mot den 22-årige man som döms för att ha styckmördat en 20-årig kvinna i Boden blir 14 års fängelse. Enligt Luleå tingsrätt har han uppsåtligen dödat den 20-åriga kvinnan i början av maj förra året

Straffet blir fyra år kortare än vad åklagarna hade yrkat på. Att straffet inte blev livstids fängelse eller de 18 år som åklagarna ville se beror dels på att mannen varit så pass ung, dels på att han har en funktionsnedsättning. 

-Det gäller ju att väga det förmildrande och det försvårande mot varandra. Vi anser att hänsynslösheten i brotten varit så stor och att dödsförloppet måste ha medfört kraftig dödsångest. Det måste väga tyngre, säger Ulrika Schönbeck till SVT Nordnytt.

- Min klient har sagt hela tiden att han kommer att överklaga vid en fällande dom, säger advokat Bo Forsberg till SVT Nordnytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista