Foto: Anders Wiklund/ TT

Ny strategi för fyrhjulingar

Att köra fyrhjuling är populärt men också riskabelt - under de senaste åren har antalet skadade och omkomna i olyckor med fordonet blivit fler. Därför har Trafikverket, med flera andra aktörer, tagit fram en ny strategi.

-Vår ambition är att öka säkerheten för dem som färdas på fyrhjulingar. Vi ser ett kraftigt ökat intresse för fyrhjulingar och som en naturlig följd har antalet olyckor ökat, säger Jörgen Persson, projektledare på Trafikverket.

Nya uppgifter visar att totalt 74 personer omkommit i olyckor med fyrhjulingar 2001-2012. Drygt 7 000 personer har sökt vård för skador orsakade av fyrhjulingar mellan 2007 och 2012, en hög andel var barn under 15 år.

Strategin presenteras i sin helhet vid mc-mässan i Göteborg i dag.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista