Norrbotten

Två norrbottniska turistföretag nominerade till ekoturismpris

Två norrbottninska turistföretag har nominerats till Grand Travel Awards Ekoturismpris. Det är Natulife i Jokkmokk och Vildmarksbyn Solberget i Gällivare som förra årets lyckades rädda Nattavaaras lanthandel.  

Natulife som drivs av Cecilia Lundin har en iglooby och erbjuder guidade naturupplevelser som skidturer och viltsafaris i Jokkmokksområdet.

Vildmarksbyn Solberget i Nattavara drivs av Dirk Hagenbuch, med boende i vedeldade stugor samt turer med renar, hundspann och skidåkning. De andra nominerade är Kullbergsguiderna från Skåne och WildSweden från Bergslagen.

Det är Svenska Ekoturismföreningen som tillsammans med tidningen Travel News som för sjuttonde gången utser kandidaterna till Grand Travel Awards Ekoturismpris.

Den 13 februari koras vinnaren på Grand Hotel i Stockholm. 

Oddasat.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista