Jåhkåmåhkke/ Jokkmokk

Queer-brunch under Jokkmokks marknad

0:16 min

I samband med Jokkmokks marknad den 6 februari så passar Queering Sápmi på att bjuda in till en Queer Brunch på kafe Gaskkas.

Till lunchen är alla hbtq-samer, vänner samt familj välkomna. I samband med brunchen så kommer också en kort workshop hållas.

– Nina Hansson en samisk queeraktivist från Umeå kommer upp och håller en liten workshop kring hur man kan synliggöra det queersamiska under marknaden på olika sätt. Och på andra sätt visa att man finns och göra sig synlig i det offentliga rummet, säger Elfrida Bergman, projektledare för Queering Sápmi.

Den femte februari har också Queering Sápmis utställning vernissage på Àjtte. Utställningen baseras på boken Queering Sápmi - samiska berättelser bortanför normen.

Reporter Sara Björne
sara.bjorne@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista