Åre

Man funnen död i Åre

En man har idag hittats död i Susabäcken, Åre. Polisen utreder händelsen som "misstänkt grovt brott" och har spärrat av en del av Åre by.

Det var enligt uppgift en privatperson som hittade den döda mannen en bit nedanför Tott Hotell. Mannen uppges ha varit fastfrusen i Susabäcken som rinner genom Åre. Mannen har fortfarande inte identifierats till 100 procent men han ska ha varit i 20-års åldern och hemmahörande i södra Sverige. Han har troligtvis legat i bäcken sedan i natt eller i morse. 

Polisen utreder händelsen som misstänkt grovt brott, anledningen till det är att polisen då har möjlighet att använda sig av alla resurser. 

Per Thelin vid Jämtlandspolisen säger dock att inga synliga tecken finns på att mannen bragts om livet. Polisens tekniker är på plats och ska slutföra sitt arbete. Vad som är dödsorsaken framkommer först när den rättsmedicinska undersökningen är klar i Umeå men av det som hittills har framkommit är det inget som tyder på brott, säger Per Thelin. 

Det rapporterar Östersundsposten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista