Åre

Student från Karlstad död i Åre

Karlstad universitet flagga på halv stång idag för den man som hittades död i Åre igår, som var student vid universitetet.

Mannen som var i 20-års åldern hittades död igår, fastfrusen i Susabäcken i Åre en bit från Tott Hotell. Han var student vid Karlstads universitet och var tillsammans med andra studenter i Åre för evenemanget Student ski week.

Inledningsvis misstänkte polisen i Jämtland att ett brott hade skett och startade utredningen med beteckningen misstänkt grovt brott, men brottsmisstankarna kunde vartefter avfärdas och polisen säger att en olycka ligger bakom dödsfallet.

"Det här är en fruktansvärd tragedi. Våra tankar går till studentens familj i deras svåra och smärtsamma stund. Vi tänker också på hans vänner och de studenter som var med", säger Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet, till Nya Wermlandstidningen, NWT.

Johnny Johansson, ordförande för Karlstad Studentkår, säger till NWT:

"Det som inträffat är oerhört sorgligt och svårt att greppa. Tankarna går till alla anhöriga, vänner och kurskamrater".

På Karlstads universitet halas flaggan på halv stång under tisdagen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".