Tåg stod stilla i kylan i över fyra timmar

Ett SJ-tåg på väg från Björnfjell i Norge till Stockholm stod stilla i drygt fyra timmar på spåret mellan Gällivare och Nattavaara i Norrbotten under tisdagskvällen. Anledningen var en riven kontaktledning.

Passagerarna samlades i en vagn där de försökte hålla värmen med hjälp av filtar och gasolvärmare, när temperaturen låg på cirka tolv minusgrader.

– Det är standard på tågen i norr att man har filtar och värme för att kunna klara situationer då strömmen går, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Ett diesellok började vid 22-tiden att dra loss tåget, uppger Trafikverket. Det aktuella tåget, med cirka 50 passagerare, beräknades vara framme i Luleå vid midnatt.

Under kvällen var reparatörer på plats för att laga felet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista