Foto: Yvonne Åsell/ TT
Ruoŧŧa / Sverige

Nordulvs överklagan fick avslag

Förvaltningsrätten har avslagit föreningen Nordulvs överklagan mot att flytta besluten om skyddsjakt på rovdjur, från Naturvårdsverket till länsstyrelserna.

Nordulv är kritisk eftersom det då inte kommer att gå att överklaga besluten till domstol - utan länsstyrelsernas beslut om skyddsjakt ska då överklagas till naturvårdsverket, som kommer att ha det slutliga avgörandet.

I sitt avslag av Nordulvs överklagan skriver förvaltningsrätten dels att Nordulv inte kan överklaga eftersom det inte berör specifikt den föreningen - domstolen menar också att flytten av skyddsjaktbesluten inte har såna rättsliga eller faktiska konsekvenser att det går att överklaga.  

Reporter Thomas Sarri
thomas.sarri@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".