Marie Persson. Foto: Stefan Karlsson/ SVT Sápmi
Stockholm

Viktigt att veta hur gruvindustrin tänker

Denna vecka hålls ett återkommande gruv- och mineralseminarium på Grand hotell i Stockholm. Temat för i år är gruvindustrins framtid i Sverige. 

Seminariet är mycket välbesökt och en av dem är Marie Persson från Tärnaby som under flera års tid jobbat med att stoppa gruvetableringen i Rönnbäcken. Hon deltar i seminariet för tredje gången och tycker att det är viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i gruvfrågan i Sverige.

Marie Persson säger att hon har blivit intresserad av gruvfrågan på ett annat sätt och känner sig trygg med att få veta vad som är på gång, vilka argument gruvnäringen har och på vilket sätt de arbetar. Det är viktigt att veta för att kunna bemöta argument, säger Marie Persson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista