Vargar bra på att härma

Vargar är bättre än hundar på att lära av varandra, enligt en ny studie i Public Library of Science där forskarna testade hur pass skickliga ett antal hundar och vargar var på att öppna olika behållare.

De fann att vargarna var klart överlägsna när det gällde att lösa uppgiften när de först observerat ett annat djur öppna behållarna.

Intressant nog var det en tränad hund som visade hur det skulle gå till, men vargarna var ändå bättre än hundarna, sannolikt på grund av att de var mer observanta. De gjorde nämligen exakt som den tränade hunden visat, medan hundarna gick fram till behållarna och bet tag i dem lite grand som det föll sig - ett tecken på att de inte tittat särskilt noga på hur man skulle göra.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista