SVT Sápmi pausar chefsrekryteringen

Christina Ågren: "Vi gör det här för den samiska publikens skull"
3:12 min

Rekryteringen av ny chef för SVT Sápmi har nu pausats. Ingen av dem som innan jul sökt chefstjänsten har fått jobbet. Samtal ska nu inledas med Sveriges Radio om hur man kan stärka det pågående samarbetet samt lösa chefsfrågan.
"Möjligheten att redaktionen ska stärkas i och med chefsrekryteringen tas nu med i bilden", säger Christina Ågren som är SVT:s chef för Regionala Nyheter & Minoriteter.

- Just nu har vi parkerat rekryteringsprocessen för att se över hur vi tillsammans med Sveriges Radio kan hitta en bra lösning som är bra för den samiska publiken, säger Christina Ågren.

Varför har ni gjort det?

- Vi vill se om det finns ytterligare möjligheter att stärka samarbetet och då vill vi se att vi söker rätt person, som går in i den rollen på rätt sätt. Vi vill sätta oss ner och verkligen diskutera med radion, vilket vi inte har gjort än.

Är det här ett sätt att spara pengar?

- Nej absolut inte. Det här handlar om att utnyttja de resurser vi har för att få bästa möjliga utbud för den samiska publiken.

Lars-Ola Marakatt
lars-ola.marakatt@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".