Nils-Henrik Sikku. Foto: Anna Sunna/Sveriges radio Sameradion.
RÁDIO SÁPMI

Veckans gäst är brottare, fotbollspelare och projektledare runt om i Sápmi

Nils Henrik Sikku Dan vahku guossi vuosttaš oassi
25 min

Nils-Henrik Sikku är veckans gäst i Rádio Sápmi. Han är uppvuxen i Soppero men bor nu i Jokkmokk med sin fru Katarina och deras barn och jobbar som projektledare runt om i Sápmi.

I Soppero fick han sitt intresse för idrott och då speciellt fotboll. Han var med och ledde och spelade i Soppero laget på 70 och 80-talet och laget vann ofta turneringar och matcher. 

Han har jobbat på många olika ställen men den senaste tiden har han jobbat som projektledare för olika projekt runt om i Sápmi. Det senaste projektet var projektledare för invigningen av kulturhuvudstaden Umeå 2014.

-Jag har tagit projektledarjobben med litet motstånd för jag vet hur hårt jobb det är men det är en utmaning samtidigt, säger Nils-Henrik Sikku

Innan han började på projektledarbanan har han även jobbar på sameradion och Landsbygsdepartementet. Men han har inte haft ett fast jobb sedan slutet på 90- talet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".