Junselevargen

Naturvårdsverket överklagar jaktstoppet

Nu överklagar Naturvårdsverket förvaltningsrättens beslut om jaktstopp på Junselevargen och hennes partner. De menar att skadan för rennäringen redan är stor i området och att skyddsjakt är nödvändig och borde ske skyndsamt.

13 februari beviljade Naturvårdsverket skyddsjakt på vargtiken och hennes partner i Junseleområdet. Förvaltningsrätten i Stockholm meddelade dagen efter att skyddsjakten inte fick genomföras innan frågan avgjorts i domstolen.

Vilhelmina södra sameby har ansökt om skyddsjakt på vargen på grund av stora skador för rennäringen i området. Föreningen Nordulv överklagade Naturvårdsverkets beslutet då de anser att vargtiken är genetiskt viktig.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista