Umeå

Den andra årstiden invigd - Umeå 2014

1:55 min

På lördag är det dags för den andra årstids- invigningen i samband med Umeå 2014 som kulturhuvudstadsår. Årstiden som invigs är ”Giđđa dálvi-vårvinter”. Malå-jojkaren Jörgen Stenberg är den sammanhållande länken för arrangemanget.

Jojk, samisk sång och norrländsk hiphop möts när Umeå 2014 inviger årets andra årstid ”Gijrradálvvie”.  Showen äger rum nu på lördag 1 mars klockan 18.00 på Rådhustorget i Umeå. Jojkaren från Malå Jörgen Stenberg är den sammanhållande länken. Han berättar att i den inledande delen av showen så kommer gruppen ”Burst”, som består av vanliga Umeåbor att framföra en dans, som ska vävas ihop med Jörgen Stenbergs jojk och musik. Gruppen består av både av unga och gamla, funktionshindrade, och queera Umebor. De kommer också från olika nationaliteter.

                                                                                         

                                                                                         Reporter Karen Eira

                                                                                      karen.eira@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista