Nikkaluokta

Avtal om Nikkaluoktavägen

Trafikverket och LKAB har tecknat ett avtal för Nikkaluoktavägen. Avtalet innebär att LKAB finansierar den nya vägen till den nivå som motsvarar både den befintliga vägens funktioner och dagens krav på säkerhet och standard. Vägen beräknas vara klar till hösten 2015.

Det blir Trafikverket som ansvarar för planering, projektering och byggnation av den nya vägen och det förberedande arbetet är i full gång.

Nuvarande väg 870 kommer inom några år påverkas av LKAB:s gruvbrytning i sådana omfattning att den då inte längre kan användas. Fram till att den nya vägen står klar kommer Trafikverket att fortsätta att underhålla och besikta befintlig

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".