Renägare överväger anmälan om skjuten körren

Under förra veckan sköt en jägare en körren, under sin jakt kring Forollhogna vildrensområde i Norge, trots att han blivit varnad för att det troligtvis inte var vildren som han jagade.

Renägaren Inge Even Danielsen överväger att anmäla händelsen, då han menar att det inte finns och inte heller har funnits vildren i det området på flera hundra år.

Utöver detta så publicerade en framträdande person av Ålen fjellstyre, ett facebookinlägg där han uppmanade andra att jaga i områdena kring Forolhogna, att skjuta renar utan öronmärken, då detta skulle hjälpa till att få bort tamrenar från området.

Polisen i området är å andra sidan kritiska till detta, då det är en direkt uppmaning att få andra att begå en kriminell handling, något som också är straffbart som också är skrivet av en offentlig person.

Detta rapporterar norska tidningen adressa.no

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: