Överraskande fynd i Skelleftefältet

Stora fyndigheter har gjorts av koppar, guld och silver i Copperstoneområdet i norra Skelleftefältet i Arvidsjaurs kommun. "Detta är bland det mest intressanta som hänt i svensk prospektering på senare tid", säger Kopparberg Mineral AB:s VD Per Storm.

Norrliden Mining AB, som är ett av Kopparberg Mineral AB:s intressebolag, har gjort förnyade undersökningar av Copperstoneområdet i norra Skelleftefältet. Undersökningarna visar på mycket större och sammanhängande fyndigheter än vad bolaget väntat sig. 

Copperstoneområdet innehåller bland annat bearbetnings-koncessionen Svartliden K nr 1 och en ansökt bearbetningskoncession för den så kallade Eva-förekomsten. Även undersökningstillstånd för dessa områden.

Trots att projektet ännu är i ett tidigt skede säger Kopparberg Mineral AB:s Vd Per Storm, i ett pressmeddelande, att upptäckten är bland det mest intressanta som hänt svensk prospektering på senare tid.

"..detta måste betraktas som ett projekt med en utomordentlig potential som vi först nu har börjat förstå. Projektet är en omfattande koppar-silver-guld mineralisering som kan utvecklas till en mineraltillgång av internationell klass.”

Bolaget uppskattar att fyndigheten omfattar 60-100 Mton koppar och ädelmetaller, men även zink och bly

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: