Arkivbild, har inget med matchen GMFF - MSK att göra

Gällivare/Malmbergets tvåa ledde till tvåan

Gällivare/Malmberget är nu ett division två lag. Nyss slutade matchen mellan Mariehem SK och Gällivare/Malmbergets FF och det är nu klart att GMFF får spela fotboll i herrarnas division två Norrland under kommande säsong.

Matchen slutade 2-2 och det innebär att GMFF kommer att spela i herrarnas division två Norrland nästa år.

I halvtid stod det 1-0 till MSK efter mål av Robin Arestav i slutet av halvleken. Ensam med GMFF:s målvakt Simon Landström gjorde inte Arestav gjorde några misstag.
Robin Nilsson gjorde 2-0 för MSK i den 13. minuten i andra halvlek och i det läget stod det helt lika, och tilläggstid i sikte.
Då klev Mikael Jannok in i handlingen, i den 70. minuten gjorde han det viktiga 1-2 målet. Efter reduceringen stod det klart att MSK måste göra minst två mål för att få fortsätta i tvåan. Men när Karl Cunninham, med 8 minuter kvar av macthen, rundade MSK:s målvakt Ahmed Al-Fadli och säkert gjorde 2-2 avgjordes det hela.

Matchen idag (lördag) spelades i Umeå och förutsättningen var att Mariehem SK var tvingade att vinna med minst 3 mål, om GMFF gjorde minst ett mål i matchen, i och med att Gällivare/Malmberget vann första matchen med 2-0 på hemmaplan för en vecka sedan. Om Mariehem skulle vinna med samma resultat, alltså 2-0, skulle matchen avgöras efter tilläggstid eller straffar om det fortfarande var 2-0 efter tilläggstid.

Gällivare/Malmberget, som har hela fem brittiska spelare och en från Tanzania, blev tvåa i division tre norra och blev därmed klar för kvalificeringsmatcher till division två. Först fick man möta Örnsköldsviks laget Friska Viljor, och efter 3-0 hemma och förlust med 3-1 borta gick laget vidare till nästa kval med 4-3 totalt. Där skulle det bli dubbelmöte med Mariehems SK från Umeå, som spelade i tvåan denna säsongen men placerade sig långt ner i serietabellen och på en kvalificeringsplats i slutändan.

En av GMFF:s viktigaste spelare under denna säsongen har varit Mikael Jannok, som vann skytteligan i division tre norra och gjorde 2 mål i kvalmatcherna. I kvalmatcherna dominerades målskyttet i övrigt av de utländska spelarna. Karl Cunningham gjorde 3 mål, Alex Naylor 1 mål, Elliot Green 1 mål och Edgar Seeley (från Tanzania) 1 mål. Ray Spear och Jack Green heter de andra britterna i GMFF.

Gällivare/Malmbergets FF blir därmed sveriges nordligaste division två lag bland herrar under 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".