1 av 5
Jon Henrik Fjällgren med band. Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
2 av 5
Jon Henrik Fjällgren. Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
3 av 5
Jon Henrik Fjällgren med band. För att hedra sin avlidne vän Daniel, vände Jon Henrik sin blicken mot altartavlan. Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
4 av 5
Jon Henrik Fjällgren skriver autografer. Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
5 av 5
Autograf och en selfie var vad många av Jon Henrik Fjällgrens fans önskade sig. Foto: Marica Blind/Sameradion & SVT Sápmi
Hálgu

Jon Henrik Fjällgren: Det börjar med piano

Hálgu 20141102 utan musik
17 min

I veckans program träffar vi Jon Henrik Fjällgren för att prata om låtskaparprocessen och hur det känns nu när USA har upptäckt Daniels jojk.

Historien om hur Jon Henrik Fjällgren en vårvinterdag gick för att tävla med låten Daniels jojk i TV3:s tävling Talang och hur jojken fick hela juryn att häpna och jurymedlemmen Tobias Karlsson att gråta. Och hur det tillslut ledde till han vann hela talangtävlingen. Den historien är välbekant.

Jag träffade Jon Henrik i slutet av oktober i samband med att han hade konsert i Arvidsjaur och vi pratade om mycket mer saker än låtskaparprocessen.

Veckans spellista:
Jon Henrik Fjällgren: My Twin
Skaidi: Ante Mahte Biret
Jon-Henrik Fjällgren: Daniels jojk
ChocQuibTown: Uh la la

Marica Blind
marica.blind@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".