Man död i misstänkt knivdåd i Piteå

En man i 25-årsåldern hittades död utanför en krog i centrala Piteå, troligen knivskuren till döds. Två unga män har anhållits.

Strax före klockan halv två på natten till söndagen kom larmet till polisen. Väl på plats på Sundsgatan var det redan för sent - den unge mannen var redan död.

Hur mannen bragts om livet vill polisen inte säga. Men enligt flera medier knivskars han till döds.

-Jag kan inte berätta vilken typ av brott det är, sade Magnus Modig hos polisen i Norrbotten till TT på söndagsförmiddagen.

Enligt polisen var det mycket stökigt i Piteå under kvällen. Vittnen säger till aftonbladet.se att de först trodde att det hela handlade om ett halloweenskämt när de såg den skadade mannen ligga på gatan.

På eftermiddagen var polisen fortfarande förtegen. Förundersökningsledare Aron Backman ville inte lämna ut uppgifter som han ansåg skulle kunna försvåra utredningsarbetet.

Under natten greps två män, födda 1990 respektive 1991. De sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, enligt flera medier.

Flera personer som blev vittne till händelsen förhördes under söndagen. Samtidigt arbetade kriminaltekniker från Umeå och Luleå vid brottsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: