Fortsatt salt på E 10 i malmfälten upprör

I galgga sáltet ollenge
5:03 min

Igår uppvaktades Trafikverket av en delegation från Malmfälten. Saltupproret har på kort tid samlat tusentals anhängare som vill sätta stopp för vägsaltet och delegationen hoppades kunna påverka Trafikverket. Men nej – saltandet fortsätter. Men renskötare Henrik Päivio ger inte upp.

Fackbok gruppen vi som inte vill ha salt på väg E 10 i Malmfälten har idag över 4000 medlemmar och det märks av kommentarerna att folk är upprörda över trafikverkets beslut om att fortsatt salta vägen .Renskötare Henrik Päivio är besviken men säger att det som är positivt är att vägverket inte saltar när det blir över minus 3 grader och dom skall ploga när det kommer 1 cm snö. Henrik Päivio säger att samebyarnas representanter för Leavas och Girjas sameby skall ha möte och diskutera hur dom går vidare med saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".