Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio
Alaska

Urfolkshistorier grund till TV-spel

I Alaska ges det första data- och TV-spelet ut nästa vecka som handlar om urfolkshistorier. Spelet är ett sätt att föra över urfolkskulturen till ungdomarna i Alaska.

Spelets "Never Alone" handling går ut på gamla legender och huvudkaraktären ska klara hinder med hjälp av karaktärer från andevärlden för att rädda samhället från en snöstorm som aldrig tar slut. För varje nivå som klaras i spelet får man en lektion om handlingen där kultur och etiska aspekter förklaras. 

- Der är ett bra sätt att överföra vår kultur till den yngre generationen, säger Gloria O´Neill till Alaska Dispacht News. Gloria O´Neill är president för CEO of Cook Inlet Tribal Council.

Det är även första gången urfolk i Alaska har producerat ett data och TV-spel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".