Ge din berättelse till Norrbottens museum

Ge oss dina berättelser om Norrbotten och var med att påverka innehållet i vår nya utställning.

Den uppmaningen kommer från Norrbottens museum, som nu arbetar med att skapa Norrbottensutställningen som blir museets nya stora basutställning.

- Vi siktar på att göra en nydanande och samtidsorienterad utställning. Slutprodukten ska inte bli en permanent utställning. I stället ska den bli det första kapitlet av flera i den formbara föränderliga berättelsen om Norrbotten, de säger arkeologen och verksamhetsutvecklaren Nils Harnesk  i ett pressmeddelande.

För att nå ut till ännu fler norrbottningar har projektet öppnat en egen hemsida -där vem som helst kan lämna sina berättelser om Norrbotten.

- Vi vill att utställningen ska bli levande och relevant för Norrbotten. Detta kräver delaktighet av medborgarna.säger han.

Adressen till hemsidan är www.norrbottensutstallningen.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".