Staare/ Östersund

Attackerad jägare mår bra

Tillståndet för den 21-årige jägare som på lördagen attackerades av en björnhona med ungar var dagen efter attacken förhållandevis gott, enligt läkare på Östersunds sjukhus som beskriver hans skador som "medelsvåra".

Det var på lördagsförmiddagen som en björnhona med två ungar plötsligt dök upp och anföll mannen sedan en hund gett ståndskall på en älg vid jakt i Gåxsjötrakten, nordväst om Hammerdal i Jämtland. 21-åringen fick bitskador i ett ben och i bröstkorgsområdet. Han avlossade två skott som skrämde iväg björnhonan men det är oklart om den skadades.

Enligt Östersundspolisen fortsätter eftersöket.

-De håller på tills de anträffar björnen, alternativt tills det blir mörkt, säger länsvakthavande befäl Hans Ängquist till TT.

Vid mörkrets inbrott på söndagen hade eftersöket inte gett något resultat. Det ska dock inte heller ha hittats några blodspår som tyder på att björnen träffats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".