Stockholm

Advokat vill föra aktieägarnas talan mot Northland

En kanadensisk advokat vill ha med sig fler aktieägare i en grupptalan mot det krisdrabbade gruvbolaget Northland Resources, som befinner sig i rekonstruktion och har stoppat gruvbrytningen i Pajala.

Advokaten, John Foreman, vädjar via nätmäklaren Avanzas sparekonom Claes Hemberg om att aktieägare som gjort förluster på Northland-aktier köpta före den 23 januari 2013 ska höra av sig och bemyndiga honom att föra deras talan.

Enligt advokaten har Northland omfattande tillgångar trots att det är utsatt för hård press och verksamheten ligger nere.

Det har snart gått två år sedan Northland avslöjades med miljardhål i budgeten. Bland deltagarna i stödpaketet som räddade bolaget därefter fanns statliga LKAB, Folksam, Peab och Metso.

Men trots att Northland lyckades undvika konkurs med nya lån och kapitaltillskott våren 2013 har man inte kunnat nå lönsamhet och täcka kostnaderna för nödvändiga investeringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".