Samisk mat. Foto: Sveriges Radio Sameradion
1 av 2
Foto: Sveriges Radio Sameradion
Victoria Harnesk är projektledare för den nya boken Smak på Sápmi. Foto: Slow Food Sápmi/Bianca Brandon-Cox
2 av 2
Victoria Harnesk är projektledare för den nya boken Smak på Sápmi. Foto: Slow Food Sápmi/Bianca Brandon-Cox
Rádio Sápmi

Matdagar i Jokkmokk fokuserar på närproducerat

Viktoria Harnesk berättar om matdagarna i Jokkmokk
5:49 min

Under tre dagar med start i morgon kommer mat att vara i fokus och man kommer att prata om allt från hur man får ut närproducerad mat till upphandlare och packetering och det avslutas det med mathantverkstävling 2015.

-

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".