Brasilien

Oenighet om regnskogsavverkning

Brasiliens regering säger att takten på avverkningen av regnskogen i landet har sjunkit med 18 procent, och avfärdar färska rapporter om en kraftig ökning.

Mellan augusti 2013 och juli 2014 avverkades 4 848 kvadratkilometer regnskog, sade landets miljöminister Izabella Teixera på onsdagen, skriver AFP. Det är den näst lägsta dokumenterade siffran.

Förra veckan kom naturskyddsgruppen Imazon med en alarmerade rapport som hävdade att arealen avverkad skog i oktober stigit med över 460 procent jämfört med året innan. Det påståendet avfärdades dock av Texeira som sade att den officiella uppskattningen är den mest korrekta.

-Allt annat är spekulation. Vi har arbetat hårt för att stoppa skogsavverkningen.

Ministern presenterade de officiella siffrorna bara några dagar före FN:s klimatkonferens, som inleds på måndag i Lima i grannlandet Peru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".