En del av E 10 mellan Överkalix och Gällivare. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.
En del av E 10 mellan Överkalix och Gällivare. Foto: Carin Sjöblom/ Sveriges Radio.

Möte om vägsaltet ställs in

Det planerade mötet mellan Facebook-gruppen "Vi som inte vill ha salt på väg E10 i Malmfälten" och trafikverket och länsstyrelsen ställdes in i går tisdag. Mötet skulle ha hållits på onsdagmorgonen.

Anledningen var att landshövdingen Sven-Erik Österberg och trafikverkets regionchef Arnold Vonkavaara fått förhinder. Mötet hade planerats på uppdrag av landshövdingen och tanken var att gruppen tillsammans med Länsstyrelsen och Trafikverket skulle diskutera halkbekämpningen på E10:an.

Nu planerar gruppen ett stormöte i Kiruna i januari och förhopningen är att få med landshövdingen och trafikverkets regionchef på det mötet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".