Påvens kalott osåld på aktion

På onsdagen skulle påvens kalott säljas på auktion till förmån för nödställda EU-migranter i Sverige. Målet var att uppmärksamma romernas situation, enligt Carlos Luna som fick kalotten av vännen Franciskus för ändamålet. Och visst fick försäljningen uppmärksamhet - men kalotten är kvar, osåld.

-Det kom in bud men de var på väldigt låg nivå. Syftet var att en person skulle kliva fram och erbjuda en rejäl summa, säger en besviken Paulina Sokolow på Bukowskis som arrangerat auktionen.

Hatten återlämnas nu till sin ägare.

-Jag är väldigt förvånad och chockad eftersom jag trodde att många av de mest bemedlade i det här landet skulle se sin chans och kliva fram och göra en insats. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Snart kommer den kalla vintern och när livet är hårt behövs det en hjälte, säger Carlos Luna i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".