Maj-Lis Skaltje Foto: Lisa Utsi / SR Sameradion
1 av 2
Maj-Lis Skaltje Foto: Lisa Utsi / SR Sameradion
Maj-Lis Skaltje Foto: Sameradion
2 av 2
Maj-Lis Skaltje med diplomet hon tilldelades i Ryssland Foto: Sameradion
Rádio Sápmi

Nu når hennes film en större publik

Ett år har gått sedan hennes film Juiogan (Jojk) hade premiär på SVT. Förra helgen fick filmen ett pris på en filmfestival i Ryssland. På fredag har den långa versionen premiär på Folkets bio i Stockholm.

Det var 7:e året filmfestivalen i Murmansk anordnades där Maj-Lis Skaltje medverakde. Priset hon tilldelades bestod av ett diplom och var utsedd av en internationell jury. 

--Det var en ära, säger Maj-Lis Skaltje.

I dag är hon på väg till Stockholm. I morgon, fredag, har den långa versionen av filmen premiär på Folkets bio. En biograf förening som visar långfilm och kortfilm, spel- och dokumentärfilm från hela världen och dit Maj-Lis Skaltje själv sökt om att filmen ska visas.

--Filmen kommer nu att nå en större publik, även en  en icke-samisk publik, berättar Maj-Lis Skaltje.

Hör mer i dagens Rádio Sápmi, kl. 15:05 - 16:00 i P2/P6, här i webbradion eller via Sverigesradio Play-appen med Anne-Ravna Allas!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".