Carola Isaksson SVT
Carola Isaksson SVT Foto:Kathrin Nutti/Sameradion
Kiruna

SVT satsar på minoritetsspråk i Kiruna

Samiska och meänkieli bildar från januari en gemensam redaktion i Kiruna, dessutom utökas meänkielis redaktion från två halvtids- till två heltidstjänster.

Carola Isaksson, tillförordnad chef för SVT Sápmi och meänkieli säger till oddasat.se att de känns fantastiskt att förstärka verksamheten. 

Det betyder att SVT från den 1 januari har en minoritetspråksredaktion med tjugo tjänster i Kiruna som producerar samhällsprogram och barnprogram på samiska och meänkieli samt nyheter på samiska.

En större redaktion skapar fler möjligheter till kreativ utveckling av programmen.

 - Vi har sen tidigare ett bra samarbete med SR Sameradion och det här betyder att vi stärker vårt utbud till dom svenska minoriteterna, säger Carola Isaksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".