Oskar Östergren
Oskar Östergren Foto: Privat/ Nina Andersson
Veckans gäst - Radio Sápmi

Oskar Östergren: Fjället är en drog

När Oskar Östergren inte jobbar med film, så vet man vart man kan hitta honom.
– Jag ser inget alternativ till dragningskraften som man har till fjället, säger Oskar som hellre spenderar sin fritid i skogen än en badstrand i Rivieran.

38 årige Oskar Östergren är uppvuxen med sin far Sture, och kommer man från en stor släkt så får man höra historier och berättelser varje dag.
– Jag har hört mycket historier, men jag saknar den verbala förmågan så film verkade vara en naturlig berättarmiljö för mig, säger Oskar.

Oskar är delägare i produktionsbolaget Bautafilm och driver filmfestivalen Dellie Maa, och förutom att han alltid ha velat ha en häst så känner han att filmfestivalen är en dröm som går i uppfyllelse.
– Det känns kul när folk vill ha det, kul att hjälpa filmen och konsten.

Oskar har två äldre bröder, men han spenderade sin uppväxt med farsan i skog och fjäll. Något han sätter stort pris på.
– Man längtar till platsen, inte bara något fjäll som helst, utan man vill gå i släktens fotspår.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".