Andreas Kuoljok. Foto: Marica Blind/Sameradion
Andreas "Ante" Kuoljok. Foto: Marica Blind/Sameradion
Hálgu

Ante Kuoljok: För så länge man jojkar så lever jojken vidare

Hálgu 20141214 utan musik
17 min

I veckans program träffar 20-åriga jojkaren Andreas "Ante" Kuoljok och så pratar jag med några från teamet bakom Sápmi hjälper Musikhjälpen. 

 

Ante Kuoljok är uppvuxen men han bor sedan 2010 i Jokkmokk och just nu pluggar han på andra året på trä- och hornlinjen på Samernas utbildningscentrum. Och vi kommer bland annat prata om traditionell jojk och om det är viktigt att bli känd. 

Sápmi hjälper Musikhjälpen sändes under sex timmar den 12 december. Jag har pratat med några från teamet bakom programmet för att få veta hur jag kan bidra till Musikhjälpen. 

Veckans spellista:
Ája: Go Vuoinnja Curvot
Ante Kuoljok: Ájádis V2
Ante Kuoljok: Álot Bearat vuolli/Petter Kuoljok (Live) 
Taima: Inutuulunga
Niillas Holmberg & Roope Mäenpää feat. Ánne Mággá Wigelius: Gállok

 

Musikhjälpen 2014 slutar den 14 december kl.22:00. Om du vill veta mer om Musikhjälpen eller lämna ett bidrag - klicka på länkarna. Där finns all information du behöver. 

Musikhjälpen 

Sápmi hjälper Musikhjälpen

Digitala insamlingsbössan Sápmi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".