Ingá-Máret Gaup Juuso Foto: Lisa Marie Kristensen/ SVT Sápmi
Ingá-Máret Gaup Juuso Foto: Lisa Marie Kristensen/ SVT Sápmi
Sápmi hjälper Musikhjälpen

Ingá-Máret Gaup Juuso klar för Sápmi hjälper Musikhjälpen

Glada nyheter, jojkaren Ingá-Máret Gaup Juuso kommer till vår studio på fredag och spelar live för oss. 

Se och hör Ingá-Máret Gaup Juuso i Sápmi hjälper Musikhjälpen som sänds live här på vår webb på fredag kl.15.00 - 21.00, och mellan kl.15.00-16.00 i P2.

Ingá-Máret är trots sin unga ålder en av Sápmis allra mest hyllade traditionella jojkare. Hon kommer från finska Karesuando och började redan som fyraåring jojka tillsammans med sin släkt hemma vid köksbordet.

Under de senaste åren har hon jobbat med musiker från hela världen och turnerat i länder som Japan, Indien och Tyskland. Ingá-Máret arbetar också som skådespelare och har flera gånger spelat med den samiska nationalteatern Beaivváš.

Vi såg henne senast i SVT:s serie Sápmi Sessions, där hon gjorde en låt tillsammans med Loreen, en låt som de senare blev nominerad till en Rockbjörn för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".