Anna Kinberg Batra. Foto: Bertil Ericson/TT
1 av 2
Anna Kinberg Batra. Foto: Bertil Ericson/TT
Helena Dådring Foto: Tora Lindberg
2 av 2
Helena Dådring Foto: Tora Lindberg

Kinberg Batra föreslagen som ny partiledare

Helena Dådring: Det är dags att det kommer en kvinna
1:01 min

Moderaterna presenterade idag sitt förslag till utmanare om statsministerposten. En enhällig valberedning föreslog Anna Kinberg Batra som Moderaternas partiledare.

Det är ett val som den före detta sametingsledamoten och moderata kommunpolitikern Helena Dådring i Klippans kommun ställer sig bakom.

– Jag tycker det är jättebra, dels för att jag tycker det är dags att det kommer en kvinna och sen är hon duktig, kompetent, rak och tydlig. Jag tycker det är jättebra.

Nyval i mars, vad tror du Moderaterna har för chanser?

– Det är jättesvårt att säga, man hade ju sina förväntningar inför det senaste valet och det gick väl inte riktigt som jag hade tänkt, men jag tror att det kommer bli klart bättre.

Anna Kinberg Batra är ju mest känd för det uttalande hon gjorde för en tid sen om att stockholmare skulle vara smartare än lantisar, vad tänker du om det?

– Jag tycker inte att man ska leva i dåtid utan i framtid, så jag har inget uttalande om det som har varit. Jag tycker att man kan lägga ner det och se framåt istället, säger Helena Dådring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".