Johanna Westeson, människorättsjurist på Civil Rights Defenders. Foto: SR Sameradion
Johanna Westeson, människorättsjurist på Civil Rights Defenders. Foto: SR Sameradion
Stockholbma / Stockholm

Uppmärksammar samer på dagen för mänskliga rättigheter

"Samers rättigheter är grundläggande mänskliga rättigheter"
1:52 min

Idag, den tionde december, uppmärksammas den internationella dagen för mänskliga rättigheter. I Stockholm anordnas därför ett seminarium om samers rättigheter.

Sedan 1950 uppmärksammas den 10 december som den internationella dagen för mänskliga rättigheter. Det för att hedra FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som antogs av FN:s generalförsamling den 10 december 1948.

Med anledning av detta anordnar människorättsorganisationen Civil Rights Defenders idag ett seminarium i Stockholm, med tema samers rättigheter.

– Vi tycker att det är utmärkt tillfälle att lyfta att samers rättigheter inte är ett särintresse, utan grundläggande mänskliga rättigheter, säger organisationens människorättsjurist Johanna Westeson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".