Sametingets plenum i Åre, maj 2014: Håkan Jonsson, Jakt- och Fiskesamerna i talarstolen. Foto: Marie-Louise Niia/ SVT Sápmi och Sameradion
Sametingets styrelseordförande Håkan Jonsson. Foto: Marie-Louise Niia/ SVT Sápmi och Sameradion
Sametinget

Stora konsekvenser för Sametinget när budgeten ändras

Håkan Jonsson: Två miljoner gör stor skillnad
0:40 min

Det blir stora konsekvenser för Sametinget när regeringens budgetförslag inte gick igenom, säger Sametinget styrelseordförande Håkan Jonsson. 

- Det är ju en nedskärning med två miljoner. I vår budget som är liten redan från början så är det ju stor skillnad. Det innebär att vi måste se över hur vi ska slimma budgeten och verksamheten, säger Sametingets styrelseordförande Håkan Jonsson.

Vilka konsekvenser får det här konkret?

Allt kommer ju påverkas mer eller mindre. I detaljnivå hur det påverkas kan jag inte svara på, men det blir rakt över hela linjen. Men det samiska samhällsbyggandet är ju en sak som vi hade sett att vi vill utveckla inför 2015.

När är ni klara med budgetarbetet?

- Tills imorgon är vi klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".